Logo TalentCaching

Klaar met de bekende weg?

Jullie hebben al veel geprobeerd. Ergens weet je wel dat een beetje aanpassen – het laaghangend fruit – niet genoeg is. 
Je wil wel innoveren, maar je weet niet zo goed waar te beginnen. Wij brengen je graag verder. 

Werken in de Chaos

Jan Rotmans schreef er een boek over: omarm de chaos. Dat is precies wat je gaat doen. Met een experiment leer je gigantisch veel: wat werkt èn wat niet. Vervolgens haal je de krenten uit de pap en breng je/jullie nieuwe inzichten in de gehele organisatie. In het TransitiePad ga je daarmee aan de slag. 

Perspectief vanuit je Prachtteam

(Toekomst)perspectief is super belangrijk als het over immuniteit voor verandering of zelfs eco-angst gaat. Wat willen we wel? Dat perspectief wordt helder als je werkt vanuit jouw of jullie Pracht. Maar dan? Hoe kom je daar? Heb je ruimte om te handelen? Weet je wat je moet doen? Hiervoor hebben we verschillende benaderingen.
  • Het bekendste pad is Design Denken oftewel Design Thinking. Er is een duidelijke behoefte of er is een probleem, het gaat goed met het team en je wil op weg naar een gedragen oplossing. In de strategie sessie proeven we aan het begin van het Design Denken pad. Onze expert op dit gebied is Janine.
  • Als de verandering moeilijk is door verborgen weerstanden in de organisatie, ga je aan de slag met Immunity to Change of RET. Denk aan uitdagingen in mindset of veiligheid. Een goed voorbeeld hier is Beren op de Weg en van een Mug een Olifant.
  • Wil je echt innoveren en het echt anders aanpakken, hebben wij een speciaal pad: het TransitiePad. Hier innoveren we met het team vanuit de Pracht (en dus ieders authenticiteit) binnen een experiment. Dit is een langer traject maar levert je organisatie serieus nieuwe inzichten op. Nicole heeft hier veel ervaring in, maar naar behoefte zetten we expertise in uit het Team van TalentCaching.

Beren en Draken op het TransitiePad

Als je iets nieuws probeert, loop je wel tegen wat beren op de weg aan. Niet iedereen is enthousiast als het gaat om veranderen. Verandermanagers weten daar alles van. Je kunt processen in de organisatie anders inrichten, maar het zijn de mensen die het moeten doen.  

En jij. Jij gaat het ook doen. Alleen… Net als bij technische innovatie, loop je bij sociale innovatie ook tegen jezelf aan. Wij noemen dat je draken. En juist daar zit je kracht als verander-leider. Wij maken ruimte voor de VeranderLeiders!

Heb jij je VeranderLeiderschap al ontdekt?

Draken? Dat klinkt magisch. Wat bedoelen we daarmee? Een draak heeft altijd met je gevoel van binnen te maken, een interne weerstand. Mogelijk voel je angst voor het onbekende, heb je een zeer sterke behoefte aan controle of een kritische innerlijke stem. Wellicht draag jij een trauma mee uit het verleden. In sprookjes staan draken vaak symbool voor die interne strijd. 

Negatieve emoties. Het liefst onderdrukken we ze, want… 

Alleen echte helden gaan hun draak aan en ontmoeten en groeten de beren op de weg. Ben jij zo’n held?