Logo TalentCaching

Het Complimenten Spel voor plezier in complimenteren

Het Complimenten Spel is een kubus met daarop leuke tekeningen. Het spel helpt je bij het maken van complimenten op speelse wijze. Wie ga jij verrassen met een origineel compliment?

De mensen die tijdens het ontwerpproces langskwamen (en ik dus meteen maar vroeg om te testen) waren op slag fan en willen het steeds nog wel een keer spelen.

"We hebben allemaal iemands leven veranderd - meestal zonder het te beseffen."

Yes, kom maar op met het Complimenten Spel

Maak een mooie stap naar beter veranderleiderschap en complimenteer er lekker op los in jouw omgeving.
Veel plezier!
gratis

Complimenten

Waarom eigenlijk complimenten? Complimenten zijn van groot belang.

  • Ze brengen ons dichter bij onszelf en de ander.
  • Je kunt iemands leven veranderen en weet hoe je van betekenis bent.
  • Ze geven inzicht in jouw Pracht.
  • Het is een vorm van verbinden, positiviteit en speels met intuïtie omgaan.

Als je het spel speelt, voel je al een beetje de Pracht van TalentCaching.

Deze simpelste versie van het Complimenten Spel is vormgegeven als een mooi kartonnen doosje ofwel dobbelsteen met tekeningen. Op één zijde staat de speluitleg. De vrolijke tekeningen inspireren je bij het complimenten geven aan de mensen om je heen.

De basis voor de tekeningen ligt in de sterke punten uit de CliftonStrengths Finder. In het TalentCaching Netwerk Spel zijn deze sterke punten gegroepeerd in een kleurencirkel. Elke zijde van de kubus laat zo’n groep sterke punten zien en meer!

Ik daag je uit om steeds iets anders te bedenken!

Complimenten Onderzoek

Uiteraard doen we onderzoek naar Complimenten. Van één van de respondenten van het onderzoek kreeg ik een gouden tip voor een TED talk van Drew Dudley over Alledaags leiderschap. 

Hij legt enorm goed uit waarom veranderleiderschap in ons allemaal zit en waarom het zo belangrijk het is om dat te leven. Voor mij beschrijft hij de kern van het belang van TalentCaching, en dat wat wij te brengen hebben: waarom veranderleiderschap gewoon werkt.

Het complimenten onderzoek loopt nog steeds. Fijn om van jou en anderen te leren hoe je naar compliment(er)en kijkt. Het is heel bijzonder als onderzoeker om te zien hoe diep complimenten indruk maken. 

Je helpt enorm in de ontwikkeling van de volgende versies van het spel, als je de link van het onderzoek naar nog iemand doorstuurt. Ken je nog iemand die jij wel een compliment zou willen geven? Of iemand waarvan je vindt dat die goed complimenteert? Ik heb al veel reacties, maar leer graag nog bij. 

Alvast bedankt!