Logo TalentCaching

Leuk dat je meer wilt weten over wie wij zijn!

Mijn naam is Nicole Segers en ik ben de initiatiefnemer in TalentCaching – een bedrijf, maar ook een community. Graag werk ik samen met mensen die me inspireren en die iets belangrijks te brengen hebben in de transitie uit de meerdere crises naar een prachtige wereld.

Onder Partners vind je die gave mensen met wie ik samenwerk. Ik leer altijd van hen als we samen iets nieuws ontwikkelen. Dat maakt het ook zo leuk. We ontwerpen mooie werkvormen om mensen ruimte te bieden hun Pracht te leven, werkelijke verbondenheid met anderen te stimuleren en de beweging te versnellen naar een Prachtige wereld.  

Nicole Wandeling

Over Nicole

Ik ben Nicole en ik woon en werk in Eindhoven. Je kunt me herkennen aan mijn lach. Het is zelfs mijn bijnaam geweest: de Lach!
Hij schijnt nogal bijzonder en aanstekelijk te zijn.
Ik ben sinds 2016 fulltime actief in mijn onderneming Creation2Creation ofwel van creatie naar creatie.

In 2021 werd de handelsnaam

TalentCaching.

Als multipotentialite heb ik een prachtige zoektocht beleefd naar wat en wie ik eigenlijk ben en wat ik te brengen heb.
Antoinette van der Vorst heeft die zoektocht prachtig beschreven. Hij is geïnspireerd door vele mooie mensen in allerlei verschillende disciplines en de zoektocht gaat nog steeds voort.

Gelukkig maar, want ik exploreer en experimenteer graag!
Op dit moment bied ik mezelf meer ruimte voor spiritualiteit en onderzoek ik wat het voor anderen en voor mij betekent. Dat is best veel, kom ik achter!

Creativiteit, positiviteit en duurzaamheid zijn de rode draad in mijn leven. Ik hou van ontwerpen en ontwikkelen voor de toekomst.
Ik vind verandering dan ook erg interessant. Op allerlei manieren kwam ik weerstand tegen -bij mezelf en bij anderen- en dat intrigeert mij bijzonder.

Hoe draai ik dat om naar beweging en ontwikkeling?

Het beste medicijn bij weerstand is altijd de lach. Dat is niet zomaar iets oppervlakkigs en luchtigs; ik neem die serieus. Ik benader de lach graag op heel veel lagen. Mijn levensmotto en ontwerpprincipes van alle Pracht werkvormen, Serious Games en Transitiepaden is dan ook “Duurzaamheid met een Lach“.

Onze visie

De huidige crises vragen om een andere kijk op onze maatschappij.  Wat willen we wel? Hoe meer ideeën en alternatieven aandacht krijgen, hoe meer draagvlak en positiviteit voor deze alternatieven. Immers: wat je aandacht geeft, dat groeit. 

Ik ben wel gevormd door de quote “een beter milieu begint bij jezelf”, alleen… daar eindigt het niet. Mensen maken bedrijven, organisaties en ook systemen. Tegelijkertijd, het zijn ook de mensen die ze kunnen veranderen. Het begint met het ontdekken wat de Pracht is: wat breng jij hier voor moois op de aarde? Ieder mens heeft vervolgens de uitdaging om je Pracht te durven leven en ruimte te nemen en te krijgen om te verbinden. Vanuit authenticiteit, Pracht, verbinding, ruimte en vooral met een Lach op ons gezicht kunnen we de juiste dingen doen. Daar gaat het om. Geen “bla bla bla”, maar actie omdat het leuk is om de wereld prachtig te maken, als de prachtige mensen die wij zijn.

Deze tijd vraagt om aanpassingsvermogen of adaptiviteit. Ik heb het niet over lukraak aanpassen aan de gevestigde orde. Nee, ik heb het over jouw persoonlijke leiderschap pakken en het lef om in het leven te staan als de prachtige mens die jij echt bent. 

Aanpassen aan nieuwe omstandigheden en het beter inrichten van je omgeving vraagt lef. Want wat zullen anderen wel niet denken als je het anders doet? Wie denk je wel niet wie je bent? Ja… Wie ben je eigenlijk in de kern? Wat wil je, wat is jouw perspectief? Hoe ga je om met afkeur of met de onzekerheid in het aanpakken van iets nieuws? Hoe ga je om met externe of interne weerstanden? Je gevoelens zijn je navigatiesysteem, maar onze maatschappij leert je niet echt daar goed naar te luisteren. Veranderen vraagt dus niet alleen werk dat iedereen kan zien, maar ook om binnen-werk (je persoonlijke ontwikkeling). 

Wij geloven dat iedereen die hier op aarde is iets moois heeft om te brengen. Iedereen is prachtig op zichzelf. Als je deze prachten bundelt krijgen we de puurste vorm van Pracht.

Veranderleiderschap met een Lach

Deze tijd vraagt om meer in verbondenheid en met het lef te kijken naar jezelf en alternatieven te bedenken en overwegen. Dat valt niet altijd mee, zeker niet als je dat in verbinding met anderen gaat doen.

Dit gaat dus ook over het plezier van samen met anderen te dromen, plannen, doen en vieren. Spelender-wijs kom je bij ieders wijsheid uit en maak je ruimte voor die wijsheid om er te mogen zijn. 

Onze Principes

  • Iedereen heeft talenten en brengt iets moois op deze wereld
  • We werken aan een duurzamere wereld
  • Als je plezier hebt in wat je doet, wil je meer doen
  • Elke uitdaging heeft een elegante oplossing
  • Door samen te werken gebeuren er onverwachte en positieve dingen
  • Elke dag beginnen we met een lach!

Echte verander-leiders leven nú

Wij vinden dat iedereen die werkt aan het prachtiger maken van de wereld levens redt. Uiteraard redt iemand van nu niet direct of zichtbaar iemand van de verdrinkingsnood of uit een brandend huis. Nee… het is lastiger. Je weet nu niet precies wie je (later) redt en toch doe je het.

De echte Verander-Leiders zijn de mensen die hun draken aan durven kijken, hun talenten in durven zetten, die over de drempel durven te stappen, beren op de weg groeten… zij redden mensen die nu of over 10 of zelfs 20 jaar pas leven. Die heldenreis vraagt moed. Moed om jezelf te zijn, moed om je Pracht te leven. Veranderen vraagt moed en een lach. 

Wij zorgen graag dat dat proces voor jou of jullie zo gemakkelijk en leuk mogelijk verloopt. Zeker… binnen-werk is niet altijd makkelijk: “je pijn is je goudmijn” (mooie quote van Cato die mij erg raakt). Dat mag wel wat gemakkelijker. Daar gaan wij voor: steeds meer mensen zín in de transitie!