Logo TalentCaching

Wat is Pracht?

Pracht is jouw essentie. Het is de reden waarom je hier op deze aardkloot bent. Wij geloven dat iedereen prachtig is en bijdraagt aan een prachtige wereld. Ieder heeft daarin zijn of haar eigen kleur. We vullen elkaar aan. Je bent niet alleen in het bewegen door de crises. Je kunt de wereld niet in je eentje te veranderen… Gelukkig!

Mooi is als we leren hoe we Prachten kunnen bundelen. Dat vraagt om verbinding. Verbinding met jezelf, de ander, de wereld en het perspectief wat we samen wèl willen. 

Die transformatie richting een 100% duurzame samenleving gaat er komen, dankzij jou en jouw organisatie! Zullen we samen aan de slag gaan?

Prachtmens, leef je pracht

We kunnen zoeken naar schatten in de wereld, die ons blij maken. Voor iedereen is dat wat anders. Maar wat nou, als de grootste schat in jou zit of in mij? Of in de combinatie van ons samen? Welke pracht schuilt in jou?

Binnen-werk (het voor anderen niet zichtbare werk zoals werken aan je persoonlijke ontwikkeling, trauma verwerking, beter leren navigeren op emoties, verbinding maken) kan heel divers zijn. De een heeft iets anders nodig dan de ander. Het kan op verschillende niveaus spelen: 

  • verbinding met jezelf, bijvoorbeeld met je ikigai
  • verbinding met de ander, bijvoorbeeld met RET
  • verbinding met je groep of organisatie, bijvoorbeeld met LuisterPlaat of SDG Teambuilding
  • verbinding met de wereld – alles wat we doen brengt je daar, of is dat heel megalomaan? 😉
  • het overwinnen van immuniteit voor verandering oftewel je weerstanden, bijvoorbeeld in het DrakenPad 
  • een specifieke vraag, zoals “wat heb je nodig om verder te gaan?”

Wij bieden op deze gebieden verschillende mogelijkheden. Denk aan het bewust maken wat nog onbewust is, het uitdiepen van je talenten, aan de slag met het systeem waarin jij leeft en werkt, werken met de wijsheid van je lijf, je intuïtie aan het woord of in beeld, je gedrag en persoonlijke vaardigheden om daarmee om te gaan of onderwerpen als je innerlijk kind en je verbinding met de natuur. 

Prachtige samenwerkingen

Het Pracht principe is ontstaan in het ontwerpproces voor de SDG workshop, i.s.m. Martin van Elmpt van ManagetoLead. Het is een prachtig principe wat verder gaat dan talenten alleen. Je vindt elkaar om te gaan samenwerken op basis van jouw favoriete SDG’s en je praktische talenten. 

Het vervolg is alweer in ontwikkeling: de Legende van Pracht (Legends of Splendor). Dit spel is gebaseerd op de Reis van de Held en gaat echt een slag dieper.

Iedere partner heeft zo zijn of haar eigen Pracht om van daaruit jou of jullie te inspireren en in beweging te brengen.