Logo TalentCaching

Serious Play en Serious Games

Spelen brengt je dichter bij wie je werkelijk bent, los van de rollen die je leven of werk hebt. Serious Play gaat over (samen) veel plezier maken, jezelf zijn, jezelf verrassen. Serious Play heeft de kracht om een laag dieper te komen in wie je echt bent en te begrijpen hoe je je presenteert of gedraagt in relatie tot je omgeving. 

Let wel: Serious Play heeft een serieus doel. Denk aan:

  • Bewustzijn van wat is en kan zijn opdoen
  • Nieuwe vaardigheden eigen maken
  • Kennis opdoen op toegankelijke wijze
  • Attitude wijziging: hoe helpt een andere houding jou op een leuke manier met veranderingen omgaan?

In workshops, evenementen, trajecten kunnen we speelse elementen inzetten (zoals in het SDG PrachtSpel, Beren op de weg en de Klimaatpizzabodem – Quattro Stagioni Klimaatbodem Proeverij (voor een visuele indruk kun je via deze link naar ons VerwonderPaviljoen in ons TC Huis)).

Onze Serious Games hebben “een verhaal” dat alles bindt. Je gaat op in de ervaring. Je komt in een volstrekt nieuwe situatie, zodat je helemaal terugvalt op jezelf: op wie je bent in essentie.

Onze Serious Games spelen we vaak in de gehele ruimte (zie SamenRijk of het TalentCaching NetwerkSpel). Zo kom je fysiek in beweging, maar ook sociaal en mentaal.

De ontspanning en inspanning ervan tegelijkertijd leveren ook spiritueel het nodige op: we bewegen tot in de diepste kern. Als verandering nodig is, is het van belang om te onderzoeken waar voor jou of voor jullie de weerstand voor verandering zit. 

Deelspellen, Maatwerk en Samen Experimenteren

Sommige Serious Games en workshops bestaan al een paar jaar en hebben zich ruimschoots bewezen. Veel van onze spellen zijn modulair opgebouwd en kunnen ook in nieuwe combinaties hele frisse ervaringen opleveren. Spellen die je zelf makkelijk kunt spelen zijn het Complimenten Spel en Jungle at Work.

Als je iets anders nodig hebt dan je in het overzicht hieronder ziet staan, geen nood! Nog niet alle spellen staan op deze site en we kunnen ook altijd een nieuwe Serious Game of Speelse Workshop op maat voor jou of jullie ontwerpen (leuk!). 

Alle werkvormen en Serious Games bieden we niet alleen los aan, maar ook gezamenlijk over een langere tijdsduur die uit verschillende stappen bestaat. Zo bevat het TransitiePad meerdere Serious Games en werkvormen. Samen selecteren we wat het best bij jullie past, zodat we toe kunnen werken naar jullie PrachtWereld (zie ook Strategie sessie en LuisterPlaat als mogelijk onderdeel daarvan). We bespreken jullie behoeften en maken samen een plan. Inzichten uit alle stappen passen we toe in jullie praktijk.